Artikelen

De nieuwe droogpakken


Binnen Deko zijn er maar liefst drie nieuwe leden, die een droogpak op hebben laten maken, dit is geen overbodige luxe omdat een deel van deze duikers niet direct in de standaard maten pas.
Het betreft een Artic model Artex 450 wat in Spanje wordt vervaardigd en hun sterke punt is dat ze uitsluitend pakken op maat maken en ik moet zeggen dat doen ze goed.

 


Het betreft trillaminaat pakken, die netjes zijn afgewerkt. Met eventueel wat extra opties, bijvoorbeeld zelf verwisselbare seals van siliconen rubber. Twee van de drie hadden al droogpak ervaring en nog al gemengde gevoelens Gerard had al een TriLaminaat pak, maak in plaat van droog duiken was dat bijna altijd semi droog, een natte arm was eigenlijk nog het minste. Ikzelf Hans Het rode deel in het pak had al twintig jaar geleden een maat neopreen droog pak van Northern Divers gehad, een probleempje de maat van 20 jaar geleden is niet meer helemaal hetzelfde. Het leek of het pak in de lengte was gekrompen, maar dat kan komen doordat de breedte beter opgevuld was. Als ik maar niet bewoog met dat pak hield ik het redelijk droog, maar een onverwachte beweging met het hoofd en de koude straaltje liepen over mijn rug, ook geen succes. De laatste duik gemaakt in in Januari in water van 7graden Celsius en een verblijf van 48 minuten onder water, gemaakt omdat

Gerard die zijn nieuwe pak net binnen had en even wilde uittesten en ik gelijk maar eens de droge handschoenen getest. Zowel Gerards pak als mijn droge handschoenen prima resultaat.

Our website is protected by DMC Firewall!